Hvalpe og små børn i hjemmet

Baby og hundehvalp
Hvalpe og små børn i hjemmet
Henrik Andersen
-
19/04/2022
-

At udvide familien med en hundehvalp beriger jer ikke kun med hyggen ved leg og kæl. Et godt forhold til hunde kan også styrke dit barns sociale egenskaber, såsom empati og forståelse for dyr.

Ved at have et dyr i hjemmet, lærer dit barn desuden om at respektere og tage ansvar for noget andet levende. Til gengæld, vil hvalpen vokse op, elske jer ubetinget og være jer evigt loyal, hvis den har fået den rette opvækst.

Opbyg en forbindelse

Selvom det kan være svært at holde fingrene fra en sød hvalp, er det vigtigt at hvalpen indimellem får ro til at udforske og være sig selv uden at blive rørt. Hvalpen skal først lære dit barn at kende før den bliver tryg ved berøringer; lad den snuse til dit barn og lad barnet være til stede i samme rum, når den leger eller spiser – så kan hvalpen associere dit barns nærvær med noget positivt.

For at undgå at hvalpen bliver generet og hertil muligvis kommer til at bide fra sig, er det altafgørende, at jer voksne i hjemmet opfører jer eksemplarisk foran barnet samt at dit barn ikke bliver efterladt alene til at tolke hvalpens signaler og kropssprog.

Hvalpe bider

Ligesom menneskebørn udskiftes hvalpens mælketænder også – hertil vil hvalpen opleve kløende tænder. Sørg at give hvalpen legetøj, som kan bides i, så den får afreageret.

På samme måde som børn lærer ved at mærke på ting, bider hvalpe for at udforske deres omgivelser og teste deres grænser.

Der er altid årsager til hvis hunde bider – de bider ikke for at være onde.

Leg

Når barnet og hvalpen er klar til at lege sammen, er det i allerhøjeste grad vigtigt at understrege overfor barnet, at hvalpen ikke er det samme som et stykke legetøj; den kan ikke lide at blive trukket, ligget eller redet på, osv. Leg skal være sjov og behageligt for begge parter.

En bold forbliver en klassiker og kan til enhver tid bruges til at aktivere hvalpen. På Canem.dk finder du et stort udvalg af produkter til kæledyr, herunder meget forskelligt interaktivt legetøj, som hvalpen og dit barn kan hygge sig med sammen. Under legetiden, skal du huske at minde barnet om ikke at tage legetøjet ud af hvalpens mund eller besiddelse – den skal nok aflevere lejetøjet, hvis og når den er klar til det.

Det er vigtigt, at hvalpen kan adskille mellem sit og barnets legetøj, så den ikke kommer til at overtage eller ødelægge dit barns legetøj. Dit barn bør derfor ikke tage hundens legetøj som sit eget, og omvendt skal dit barns legetøj ikke være tilgængeligt for hvalpen.

Mangler du inspiration til at købe legetøj, som kun tilhører dit barn, kan du overveje at hoppe med på dinosaur-trenden. Du kan kigge ind hos dinosaur-legetøj.dk, som har et bredt sortiment af alt indenfor temaet, herunder adskillige bøger. Det kan muligvis styrke båndet mellem dit barn og hvalpen, hvis dit barn læser op for hvalpen, så den vænner sig til at dit barns rolige stemme.

Over tid vil det blive nemmere for dit barn at aflæse hundens signaler og omvendt, så de begge trives i forholdet.

Copyright 2024 - Pilanto Aps